Hoe Kaarsvlekken te verwijderenVerwijderen van kaarsvlekken op stof en kleding
Zelfs al branden kaarsen tegenwoordig stabiel en druipen kaarsen niet meer zo snel, toch zal het wel eens gebeuren dat u kaarsvet van meubels of kleding moet verwijderen. Laat kaarsvet op vloerkleden en stoffen eerst voldoende afkoelen en hard worden. Wacht eerst tot het kaarsvet is gestold. Schraap daarna het kaarsvet zoveel mogelijk af met bijvoorbeeld de achterkant van een mes of gebruik een lepel. Strijk daarna met een warme strijkbout de restjes kaarsvet weg over een stuk absorberend papier. Om de kaarsvlekken te verwijderen kunt u bijvoorbeeld een stuk keukenrol gebruiken. Eventuele achtergebleven stukjes kaarsvet kun je verwijderen met wasbenzine. Spoel daarna de vlek weg met kraanwater.

U kunt er ook voor kiezen om een eventueel kledingstuk welke met kaarsvet is bevlekt in de vriezer te leggen. Wacht geruime tijd zodat het kaarsvet goed kan bevriezen.
U kunt daarna het kaarsvet gemakkelijk van het kledingstuk verwijderen en eventueel op normale manier wassen.


Verwijderen van kaarsvlekken op meubels en dergelijke
Laat kaarsvet op hout ook eerst stollen en schraap het daarna voorzichtig af en wrijf de restanten kaars met een zacht doek weg. Eventuele overgebleven was kunt u wellicht nog met een ontvetter of wasbenzine proberen weg te halen. Behandel de plek na met gewoon kraanwater en een schone doek.

Tevens is het mogelijk om kaarsvet te verwijderen door het gebruik van een föhn. Houdt de föhn op z'n warmste stand op de vlek en wacht tot het kaarsvet smelt. Verwijder het daarna met een schone doek. Eventueel na behandelen met vochtige doek.


Pas goed op!!
Pas dus altijd goed op en gebruik liever een kaarsenplateu indien u kaarsen gaat brenden. Hiermee voorkomt u de eerder genoemde problemen met het verwijderen van kaarsvet.
Bezoek Kaarswinkel.nl op ShopMania
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »