NatureWax® Elite 600 Koolzaad Kokoswas 12,5 kg containers - Zelf kaarsen maken

€124,95
Incl. btw

Deze NatureWax® Elite 600 Koolzaad Kokoswas met een inhoud van 12,5 kilo is uitstekend te gebruiken voor het vervaardigen van kaarsen in glazen en potjes. Maak daarbij gebruik van ronde lonten of schaal 1 tot 2 maal op ten opzichte van het overzicht(elders op de website) bij platte lonten.

 

Let wel op!

Koolzaadwas is een natuurlijke wassoort. Hierdoor kan het zijn dat de verschillende batches net iets
anders zijn dan voorgaande. ons advies; Test altijd bij een nieuwe batch of de kaars nog hetzelfde is of dezelfde brandeigenschappen heeft.

 

Het Product

Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas en heeft dezelfde goede eigenschappen, maar is echter een stuk milieuvriendelijker omdat de koolzaadwas een minder lange weg moet afleggen om van producent tot afnemer te komen. Hierdoor vallen de transportkosten en weerslag op het milieu lager uit. Daarnaast is Koolzaadwas GMO vrij en volledig vegan. 

Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas en heeft dezelfde goede eigenschappen, maar is echter een stuk milieuvriendelijker omdat de koolzaad kokoswas een minder lange weg moet afleggen om van producent tot afnemer te komen. Hierdoor vallen de transportkosten en weerslag op het milieu lager uit. NatureWax® Elite 600 wordt geproduceerd in Hamburg.

Daarnaast is deze Koolzaad / Kokoswas mix - NatureWax® Elite 600 afkomstig van niet genetisch gemodificeerde planten. Het wasmengsel voldoet aan de eisen van de Gütegemeinschaft Kerzen e.V.. Deze eisen zijn vastgelegd in de richtlijn RAL-GZ 041. Deze wasblend is een geweldig alternatief voor sojawas.

NatureWax® Elite 600 wordt voornamelijk gebruikt voor containerkaarsen. Dit mengsel bestaat voornamelijk uit koolzaadwas en bevat een kleine hoeveelheid kokoswas om een ​​lagere broosheid van de kaars te garanderen.

 

Toepassingen:

Deze natuurlijke wax blend heeft een relatief laag druppelpunt van 39 - 42 °C. Het natuurlijke wasmengsel is vrij van kerosine, soja, palmolie, bijenwas en synthetische toevoegingen. De ingrediënten zijn puur veganistisch.

 

Deze wax blend is ook perfect geschikt voor het toevoegen van geuroliën, omdat het een uitstekend retentievermogen heeft voor geuren, die vooral tijdens het branden hun volledige aroma kunnen ontplooien. De maximale geurbelasting varieert tussen 7 en 10 % afhankelijk van de olie.

 

Temperatuur:

De koolzaad-kokoswas kan worden verwarmd tot 40 - 75 ° C en bij dezelfde temperatuur in glazen of andere containers worden gegoten. Voor het beste resultaat dienen containers een temperatuur te hebben van 20 - 30 °C. Afhankelijk van de geur en de omstandigheden kan het nodig zijn om het oppervlak opnieuw te smelten om een ​​glad oppervlak te verkrijgen. Als alternatief kan het twee keer worden gegoten - met een dunne toplaag als er scheuren zijn ontstaan ​​na het eerste gieten.

De was kan ook relatief koel gegoten worden. In dit geval adviseren wij een giettemperatuur vanaf ca. 38 °C naar boven. Om de beste resultaten te krijgen, raden we aan om geschikte brandtests / fabricagetests uit te voeren.

 

Bij ons verkrijgbaar in kleine handige blokjes (chunks) in de gewichten 2,5 kg, 5 kg, 12,5 kg en 25 kg.

 

Smeltbereik: zeer laag smeltpunt tot 50°C

  • Koolzaadwas voor glazen en containers.
  • Deze was wordt vervaardigd van koolzaadolie en een beetje kokos.
  • Koolzaad wordt in Europa verbouwd en daardoor zijn de transportkosten laag en wordt het milieu minder belast.
  • Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar.
  • Het is koosjer en wordt niet op dieren getest.
  • Vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen.
  • De kleur is crème-wit en de geur is neutraal.
  • Koolzaadwas bevat geen genetisch gemanipuleerde stoffen noch giftige stoffen.

 

Koolzaad is een helder geel bloeiende plant uit de mosterd of kool familie. De zonnige, heldere kleur is een vertrouwd gezicht in de lente en zomer in onze buurlanden zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Waar het bloeiende koolzaad grote delen van de landbouwgrond in de lente en de zomer maanden bedekt. 

 

Bij afname van grotere hoeveelheden wordt de prijs per kilo steeds voordeliger.

 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Bezoek Kaarswinkel.nl op ShopMania
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »