Kerasoy Pillar Blend 20 kg - Zelf kaarsen maken

€199,95
Incl. btw

20 kilo Kerax Kerasoy Pillar Blend op ecologische basis om zelf ecofriendly vrijstaande kaarsen te vervaardigen. Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.

Let wel op!

Kerasoy is een natuurlijke wassoort. Hierdoor kan het zijn dat de verschillende batches net iets
anders zijn dan voorgaande. ons advies; Test altijd bij een nieuwe batch of de kaars nog hetzelfde is of dezelfde brandeigenschappen heeft.

 

KeraSoy Pillar Blend is een blend speciaal ontwikkeld voor de productie van Pillar kaarsen, ook wel bekend alszijnde stompkaarsen, maar ook zeer gebruikelijk voor waxmelts en wax taartjes.

Het is geschikt om verder te mengen met geurstoffen en in olie oplosbare kleurstoffen. Kerasoy Pillar is biologisch afbreekbaar en veganistisch vriendelijk. Er worden geen dierlijke producten gebruikt en er zijn geen dierproeven uitgevoerd bij de vervaardiging ervan. KeraSoy Pillar Blend heeft geen andere toevoegingen nodig dan geur en kleur die de kaarsenmaker nodig heeft. Oude of gedeeltelijke kaarsen kunnen worden omgesmolten en de was kan opnieuw worden gebruikt, maar het is aan te raden de was niet te verhitten tot boven 85°C of langdurig te verhitten. Wassen moeten op een koele, droge plaats worden bewaard, uit de buurt van directe hitte, zonlicht en vocht.

Houd er rekening mee dat deze was in pastille- of vlokvorm kan komen.

 

Kaarsenmal

De kaarsenmal moeten schoon en vrij van verontreinigingen zijn. Ze moeten minimaal op kamertemperatuur zijn, maar voorverwarmen tot ca. 45 – 50°C kan gunstig zijn om evt. frosting te voorkomen.

 

Kaarsen kleuren

De meeste kleurstoffen werken met KeraSoy Pillar; poeder, vloeistof, blokken, enz. Bij gebruik van poederkleurstoffen de was tot ca. 75°C verwarmen, voeg de kleurstof toe en meng tot het is opgelost. Poederkleurstoffen kunnen ook in geurstof worden opgelost en vervolgens aan de gesmolten was worden toegevoegd. Zorg ervoor dat de kleurstof volledig is opgelost voordat je deze toevoegt. Bij gebruik van in geurstof opgeloste poederkleurstoffen, vloeibare kleurstoffen of kleurblokken verwarm je de was tot 70°C. Als je je kaars donkerder of “rijker” wilt maken, voeg dan een beetje zwarte kleurstof toe aan de kleur die je gebruikt.

KeraSoy Pillar is ontworpen voor geuren tussen 5 – 10%. Een geur die speciaal is ontwikkeld voor gebruik met natuurlijke wassen wordt sterk aanbevolen. De grootte en diepte van de meltpool hebben een grote invloed op de geurafgifte, dus een juiste afvoer is van het grootste belang. Sommige geurstoffen kunnen slecht reageren met de was en kunnen bloeden, onaangename oppervlakteafwerkingen of een slechte vlamkwaliteit veroorzaken. Test daarom altijd eerst voordat je een grote batch aan kaarsen maakt.

Natuurlijke wassen hebben doorgaans grotere lonten nodig dan traditionele paraffinewassen. Geur, kleur en kaarsconfiguratie hebben een grote invloed op de beste lontkeuze. Een te grote lont kan roetvorming, versnelde brandtijden en doorbrekingen veroorzaken (was lekt door de zijkant van de kaars). Een te kleine pit zal tunneling veroorzaken en een kleinere vlam produceren waardoor zelfs de kaars uiteindelijk vanzelf kan doven. Als je een slechte vlamkwaliteit of stabiliteit ervaart, probeer dan een ander type lont. Testbranden moet worden gedaan nadat de kaars 48 uur na het gieten heeft gestaan.

 

KeraSoy Pillar Blend Gieten

De giettemperaturen kunnen variëren afhankelijk van het type mal en maat, geur, gebruikte kleurstof en de effecten die de kaarsenmaker wil bereiken. Geur moet waar mogelijk onmiddellijk voor het gieten worden toegevoegd en gemengd. Als je problemen ondervindt met je schenktemperatuur, probeer dan een lagere of hogere temperatuur in stappen van 5 – 10°C. Overweeg om in voorverwarmde vormen te gieten zodat je de kaars makkelijk uit de mal kunt halen.

KeraSoy Pillar Blend Dubbel gieten

KeraSoy Pillar is zo samengesteld dat je je in één keer kunt gieten. Voor sommige grote kaarsen is een top-up is vereist om het beste kaarsoppervlak te bereiken. Een kleine hoeveelheid was op een iets warmere temperatuur dan waarop de kaars is gegoten, kan worden gebruikt om de kaars bij te vullen voordat de kaars volledig is afgekoeld (bijvullen zodra de kaars volledig is afgekoeld, kan de hechting verminderen).

 

Bij ons verkrijgbaar in de eenheden 500 gram, 1 kilo, 2500 gram, 5000 gram, 10 kilo en 20 kilo.

Bij afname van grotere hoeveelheden wordt de prijs per kilo steeds voordeliger.

 

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Bezoek Kaarswinkel.nl op ShopMania
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »